Vyhledávání

Vetřelec - dodatky k pravidlům a vaše postřehy z hraní hry

09.06.2013 21:29

Děkujeme tím všem kteří nám poslali svoje názory a zkušenosti s hraním Větřelce a nyní si je dovolím shrnout do jednoho článku

1) dodatky doplnění pravidel 

  1. Pokud chce kosmonaut jen prozkoumat box, musí stát k němu čelem a prozkoumání boxu ho bude stát 1 pohybový bod
  2. Kosmonaut může použít pohybový bod i k couvání, může se tedy pohybovat couváním
  3. Pokud Vetřelec zlikviduje kosmonauta, věci, které nesl zůstávají na místě
  4. Prostupy vzduchotechniky jsou funkční, dokud nejsou zavařeny, dá se tedy prostup předpřipravit, naházet kostkou se svářečkou menší počet a nechat ho zatím průchozí. Hráč vetřelce to musí zapsat a sleduje stav prostupů.
  5. Pokud je ze hry jasné, kdo je komplic, může ho posádka zlikvidovat jak plamenometem tak vysáním do vesmíru. Problém je, že komplic musí udělat něco, z čeho bude zřejmá jeho pozice, třeba může použít plamenomet proti posádce, ale záleží na šikovnosti komplice. Pokud posádka dojde k závěru že někdo je komplic, měla by zvážit jeho likvidaci, protože v případě, že komplic nebyl by prohrála hru. Komplic to teda může navlíct i tímto způsobem.
  6. V případě, že použijete na vetřelce plamenomet v prvních pěti tazích, tak ho rozhýbáte, od zásahu plamenem se tedy může volně pohybovat
  7. Kosmonaut může mit jen jeden vozík 
  8. za přežití kocoura Jonese si posádka připíše 150 bodů, je to malá změna, která při likvidaci vetřelce a záchraně kocoura přesune vítězství na stranu posádky.

připomínky k hracímu plánu - hrací plán je potřeba skládat podle originálu, jinak hrozí, že se zlomí či se bude dát mnohem hůře narovnat, papírové figurky kupodivu vydrží dost a dají se stejně jako lepenková vzduchotechnika jednoduše narovnat. Ke hře přidáme v dalším vydání ještě losovací kartičky pro nejvyšší stupeň hry.

rozhodně si nenechejte ujít možnost hrát vetřelce v plném počtu, tedy v šesti lidech. Je to nesrovnatelně zábavnější a napínavější

na závěr jeden názor od zkušeného hráče : " Oproti nedavno hranym kooperackam paranoia a zachranari, tak mi prijde tato lepsi "

což mě velmi těší

autor

 

 

Zpět

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop